Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 • ΑΚΟΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

  Γεννήθηκε και ζει στα Γιάννενα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα» και Πτυχίο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. με βαθμό «Άριστα».

  Είναι δικηγόρος, ασκεί μάχιμη δικηγορία από το έτος 1998 διαρκώς έως και σήμερα και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Είναι επίσης καθηγήτρια νομικών και κοινωνικών επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων, της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων, της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-ΘΕΜΙΣ.

  Κατοικεί μόνιμα στα Ιωάννινα και είναι μητέρα ενός γιού.

 • ΑΡΛΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Ο Γιώργος Αρλέτος είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Υπήρξε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Ανατολής από το 1999 μέχρι και το 2010. Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ από το 2006 μέχρι το 2010 και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών από το 2011 μέχρι το 2014. Είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

 • ΒΑΒΒΑΣ ΦΩΤΗΣ

  Μηχανικός Ηλεκτρονικός Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών – Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Διοικητής του Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και Αναπληρωτής Διοικητής στο ίδιο Νοσοκομείο. Εργάστηκε ως Διευθυντής στο ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΕ – Παράρτημα Ιωαννίνων και στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών COMPUTERKIDS Ιωαννίνων, καθώς και ως Προϊστάμενος Τμ. Πληροφορικής και Οργάνωσης στο Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ». Υπήρξε εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Ιωαννίνων (2002-2010) και εκλεγμένο μέλος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (2006 – 2010). Συμμετείχε ως εκλεγμένο μέλος στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΤΗ (1997-2016), στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-ΤΗ (2000-2002) και στο Δ.Σ. του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΕ, e-TEE (2010-2013). Είναι μέλος του ΤΕΕ, του e-ΤΕΕ, της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ε.Μ.Υ.Υ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ & Πληροφορικής (Ε.Π.Υ.). Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

 • ΚΩΤΣΑΝΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  Η Χριστίνα Κωτσαντή γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τον Λούρο Πρέβεζας και ζει στα Ιωάννινα. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε τον τίτλο ειδικότητας  της Παθολογίας το 2010 από την Α΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του ΠΓΝΑ.

  Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης  στην «Διοίκηση Μονάδων Υγείας»  από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και  πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης στην «Διαχείριση Κινδύνου», από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2010 εργάζεται ως ιδιώτης Παθολόγος  στα Ιωάννινα.

  Είναι παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών.

 • ΛΥΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  Πολιτικός μηχανικός – Μαθηματικός
  Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΑΠΘ κι εργάστηκε ως επιβλέπων μηχανικός σε δημόσια έργα σε Λευκάδα – Κέρκυρα. Συνέχισε τις σπουδές του κάνοντας το ΜΒΑ στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κι εργάστηκε ως trader παραγώγων σε χρηματιστηριακές εταιρείες σε Άμστερνταμ – Αθήνα ενώ είναι κάτοχος των πιστοποιήσεων του διαχειριστή χαρτοφυλακίου και χρηματοοικονομικού αναλυτή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
  Επέστρεψε στα Ιωάννινα το 2011 ύστερα από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και έκανε επάγγελμα αυτό που αγαπούσε: τα μαθηματικά. Έτσι την τελευταία εξαετία διατηρεί οικοδιδασκαλείο για μαθητές λυκείου και φοιτητές σχολών θετικής κατεύθυνσης ενώ παράλληλα πήρε το πτυχίο του μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 2015 είναι σε λειτουργία κανάλι στο youtube όπου ανεβάζει video-μαθήματα μαθηματικών το οποίο αριθμεί 2500 συνδρομητές και 400.000 views. Την περίοδο αυτή ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “ Εφαρμοσμένες Μαθηματικές Επιστήμες” του ΕΜΠ.

 • ΛΩΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Γεννήθηκε και κατοικεί στα Γιάννενα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός ΤΕ, πρώην εργαζόμενος της Ολυμπιακής αεροπορίας και διευθυντικό στέλεχος  επί σειρά ετών. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2010-2014 με κύριες αρμοδιότητες του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΔΗΠΕΘΕ και Προέδρου της Β΄ βάθμιας σχολικής επιτροπής.

 • ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου γεννήθηκε  και μεγάλωσε  στα Γιάννινα .  Αποφοίτησε  από την Ζωσιμαία Σχολή  και εν συνεχεία από την Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στην μεταδικτατορική μεταπολίτευση ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση  στο μαθητικό  και στο φοιτητικό κίνημα   και  στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες και η  περίοδος   αυτή  σηματοδότησε  πολιτικά την μετέπειτα πορεία του. Είναι δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω και ασκεί μόνο μάχιμη δικηγορία . Διετέλεσε  μέλος του ΔΣ  του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, μέλος της Επιτροπής διοίκησης του Εθνικού Σταδίου, μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Είναι ιδρυτικό μέλος   και μέλος του ΔΣ  του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού προβληματισμού Ιωαννίνων  και μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Ιωαννίνων  της Αντικαρκινικής εταιρείας. Είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1975. Διετέλεσε Γραμματέας  της  Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ το 2012 και 2015. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 • ΠΗΧΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

  Ο Βαγγέλης Πήχας γεννήθηκε στο Κουτσελιό. Είναι πτυχιούχος εργοδηγός δομικών έργων. Εργάστηκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, διατέλεσε προϊστάμενος του γραφείου στέγασης του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου του ως άνω οργανισμού το διάστημα 1990-2001.
  Υπήρξε αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων του Ο.Ε.Κ. μέχρι το 2005. Ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτα ως Νομαρχιακός Σύμβουλος Ιωαννίνων (2003 – 2006) και στη συνέχεια διετέλεσε Δήμαρχος του Δήμου Παμβώτιδας. Από το 2011 μέχρι το 2013, υπηρέτησε με απόσπαση στο γραφείο του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας
  Μεταξύ άλλων διατέλεσε, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κουτσελιού, Αντιπρόεδρος στην Ένωση Γονέων Ιωαννίνων, Πρόεδρος στην ΕΚΑ Δωδώνη και διαιτητής πετοσφαίρισης.
  Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 • ΣΙΟΡΟΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  Ο Νικόλαος Ε. Σιορόκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νησί Ιωαννίνων. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάστηκε στον Τραπεζικό χώρο επί τριάντα τέσσερα έτη, τα τελευταία δέκα πέντε σε θέσεις ευθύνης – ως Διευθυντής Καταστήματος και ως Αναπληρωτής Περιφερειακός Διευθυντής. Σήμερα είναι συνταξιούχος. Στη Τοπική Αυτοδιοίκηση θήτευσε ως Κοινοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Νήσου επί δύο τετραετίες.

 • ΤΣΙΜΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Ο Γιάννης Τσίμαρης κατάγεται από το Κουτσελιό. Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και μεγάλωσε στην στην Βάδη Βυτεμβέργη της Γερμανίας. Έχει σπουδάσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ειδικεύτηκε στην Ουρολογία στο ΓΝΙ «Γ. Χατζηκώστα». Είναι επιμελητής Α’ στην Ουρολογική Κλινική του ΓΝΙ «Γ. Χατζηκώστα» από το 2005 έως σήμερα. Διατέλεσε Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής του τμήματος της Ουροδυναμικής, Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Από το 1991 μέχρι 1993 ήταν  εκλεγμένος αντιπρόσωπος της ΠΑΣΠ στην Ιατρική Σχολή. Το 2010  ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα στου δημοτικό διαμέρισμα Παμβώτιδος.Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 • ΤΥΡΟΥ ΟΥΖΑ ΝΑΤΑΣΑ

  Η Νατάσα Τύρου Ούζα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
  Το 1991 αποφοίτησε από το Αρσάκειο Θεσσαλονίκης και αμέσως εργάστηκε στην εταιρεία Daimler Chrysler Βορείου Ελλάδος. Κατόπιν από το 1994 έως το 1998 σπούδασε Συντήρηση Έργων Τέχνης στο I’ Istituto per l’ Arte e il Restauro Palazzo Spinelli στη Φλωρεντία. Από το 1998 έως και σήμερα ζει και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη των Ιωαννίνων μαζί με τον σύζυγο της. Το 2012 άρχισε να ασχολείται ενεργά με τα κοινά. Τον Μάιο του 2014 στις Περιφερειακές Εκλογές εκλέχτηκε Περιφερειακή Σύμβουλος με την Παράταξη του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ιωαννίνων. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 συμμετείχε στις Εθνικές Εκλογές ως υποψήφια Βουλευτής στο Νομό Ιωαννίνων με την Νέα Δημοκρατία. Είναι μητέρα δύο παιδιών.