Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

Δ.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 • ΑΚΟΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

  Γεννήθηκε και ζει στα Γιάννενα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα» και Πτυχίο Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ. με βαθμό «Άριστα».

  Είναι δικηγόρος, ασκεί μάχιμη δικηγορία από το έτος 1998 διαρκώς έως και σήμερα και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Είναι επίσης καθηγήτρια νομικών και κοινωνικών επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών ενώσεων, της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων, της Πανελλήνιας Ένωσης Νομικών και Πολιτικών Επιστημόνων, της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-ΘΕΜΙΣ.

  Κατοικεί μόνιμα στα Ιωάννινα και είναι μητέρα ενός γιού.

 • ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ-ΚΟΥΜΠΛΟΜΑΤΗ ΦΑΝΗ

  Γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα. Φοίτησε στο Εθνικό Θέατρο Αθηνών, στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων και έγινε δεκτή στο ΦΠΨ Ιωαννίνων για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Δίδαξε σε δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις με το σχήμα ΘΕΗ και την θεατρική ομάδα Πολυθέαμα. Τα είκοσι τελευταία χρόνια εργάζεται ταυτόχρονα ως υπεύθυνη της επιχείρησης «Βιβλιοπωλείο ΚΟΥΜΠΛΟΜΑΤΗΣ». Ήταν μέλος στο ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων και στο ΔΣ της Δημοτικής Πινακοθήκης. Είναι ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αντικαρκινικού Συλλόγου Ιωαννίνων και Βορειοδυτικής Ελλάδας 《ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ》. Είναι μητέρα δύο παιδιών.

 • ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ ΜΑΡΙΟΣ

  Ο Μάριος Βαβάτσικος γεννήθηκε και ζει στα Γιάννενα όπου εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Σπούδασε Ιχθυολογία-Υδατοκαλλιέργειες και εξειδικεύτηκε περαιτέρω στο αντικείμενο με μεταπτυχιακό από την Κτηνιατρική Θεσσαλίας. Το 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Σήμερα είναι αναπληρωτής Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. στο Νομό Ιωαννίνων.

 • ΒΑΒΒΑΣ ΦΩΤΗΣ

  Μηχανικός Ηλεκτρονικός Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών – Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Διοικητής του Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» και Αναπληρωτής Διοικητής στο ίδιο Νοσοκομείο. Εργάστηκε ως Διευθυντής στο ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΕ – Παράρτημα Ιωαννίνων και στο Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών COMPUTERKIDS Ιωαννίνων, καθώς και ως Προϊστάμενος Τμ. Πληροφορικής και Οργάνωσης στο Γ.Ν.Ι. «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ». Υπήρξε εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Ιωαννίνων (2002-2010) και εκλεγμένο μέλος στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (2006 – 2010). Συμμετείχε ως εκλεγμένο μέλος στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ-ΤΗ (1997-2016), στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-ΤΗ (2000-2002) και στο Δ.Σ. του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΤΕΕ, e-TEE (2010-2013). Είναι μέλος του ΤΕΕ, του e-ΤΕΕ, της Ελληνικής Εταιρείας Management Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ε.Μ.Υ.Υ.) και της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ & Πληροφορικής (Ε.Π.Υ.). Είναι έγγαμος με ένα παιδί.

 • ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

  Γεννήθηκε και ζει στα Ιωάννινα. Το 2000 εισήχθη ως τρίτος επιτυχών στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Διέμεινε στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 2006.

  Από το 2007 δραστηριοποιείται ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση «ΔΕΣΜΟΣ Ε.Ε.». Έχει πολύχρονη εμπειρία στις υπηρεσίες παροχών υγείας και κατέχει πιστοποίηση στον τομέα της πυρασφάλειας από τον παγκόσμιο φορέα πιστοποίησης BureauVeritas.

  Ασχολείται ενεργά επί σειρά ετών με τον αθλητισμό από όλα τα πόστα, έχοντας διατελέσει αθλητής και προπονητής στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

  Αποτελεί ιδρυτικό μέλος καθώς και μέλος του Δ.Σ. του σωματείου καλαθοσφαίρισης Ioannina Basketball Club.

 • ΓΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Ο Γιώργος Γάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing όμως τον κέρδισε η μουσική. Έζησε επί 18 χρόνια στην συμπρωτεύουσα με σημαντική παρουσία στην μουσική σκηνή της.
  Επέστρεψε στα Γιάννενα στις αρχές του 2000 όπου δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά με την λειτουργία καφέ μπαρ.
  Έβαλε την σφραγίδα του σε δύο πολύ πετυχημένα μουσικά φεστιβάλ με βάση την ροκ μουσική. Το “CASTLE ROCK FESTIVAL “ και το “IOANNINA ROCK CITY” τα οποία έφεραν στα Γιάννενα καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας.
  Σήμερα ασχολείται ενεργά με την μουσική, κάνοντας εμφανίσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έχει σημαντικές συνεργασίες με καλλιτέχνες κορυφαίους στο είδος τους.

 • ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

  Ο Βασίλης Γιαννάκης είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, πρώην διευθυντής του 9ου Γυμνασίου Ιωαννίνων.
  Είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων, Γενικός Γραμματέας του αθλητικού συλλόγου ΕΚΑ «ΔΩΔΩΝΗ» Ιωαννίνων, Μέλος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας καθηγητών Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ιωαννίνων.
  Μεταξύ άλλων διατέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Π.Ε.Α.Κ.Ι, Αναπληρωτής προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ιωαννίνων, Τεχνικός Σύμβουλος της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ηπείρου, Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ιωαννιτών.
  Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 • ΓΚΙΩΚΑ-ΠΕΤΑΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

  Η Καλλιόπη Γκιώκα-Πεταλά, είναι καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας. Γεννήθηκε και κατοικεί στα Ιωάννινα. Δίδαξε σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, όπου διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας.

  Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

 • ΔΕΛΗΚΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

  Η Ρένα Δεληκούρα γεννήθηκε στην Πλατανιά και ζει στα Γιάννινα. Εργάζεται στο Γ.Ν.Ι. «Γ.ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» με την ιδιότητα του Διοικητικού Υπαλλήλου. Είναι φοιτήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό «ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» στο τοπικό του Δ.Δ. Πλατανιάς το 1998 και το 2002. Από την δεύτερη εκλογική διαδικασία υπηρέτησε ως Τοπική Σύμβουλος την περίοδο 2004-2006. Το 2010 ήταν υποψήφια με το συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» στο τοπικό του Δ.Δ. Πλατανιάς. Είναι μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ) – Παράρτημα Ιωαννίνων. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

 • ΔΟΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

  Ο Χάρης Δολιώτης γεννήθηκε και ζει στα Γιάννενα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και εργάζεται ως ιατρός μικροβιολόγος.
  Διατηρεί ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο στα Γιάννενα και στον Κατσικά.
  Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΗ και μέλος του Δ.Σ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
  Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και εκλεγμένος εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 • ΖΑΡΑΧΗ ΝΟΚΑ ΦΙΛΙΩ

  Η Φιλιώ Ζαράχη- Νόκα, είναι μαθηματικός με σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε σε Γυμνάσια και λύκεια στην Αττική, την Φλώρινα και τα Γιάννενα. Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

  Επίσης ήταν διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ιωαννίνων, αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ, πρόεδρος ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου, μέλος ΔΕΠΠΣ για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας.

  Διατέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου.