Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

Απάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων σε σχόλιο της εφημερίδας Ηπειρωτικός Αγών για το κτίριο της οδού Στρατηγοπούλου 8

20 Αυγούστου, 2021

Απάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων σε σχόλιο της εφημερίδας Ηπειρωτικός Αγών για το κτίριο της οδού Στρατηγοπούλου 8 στην οποία διευκρινίζονται τα εξής:

Α. Η κατασκευή που έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών δεν είναι «απλή τοποθέτηση τσίγκων» αλλά μεταλλική κατασκευή, που τοποθετήθηκε μετά από σχετική μελέτη, για την αντιστήριξη τμημάτων του κτίσματος και κυρίως για την προστασία των διερχομένων από πτώσεις κομματιών που αποκολλώνται, του κτίσματος και της στέγης του. Η μορφή της κατασκευής αυτής είναι τέτοια, ώστε να μην παρεμποδίζεται η διέλευση οχημάτων από την οδό, που ήταν βασικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Β. Το κτίριο της οδού Στρατηγοπούλου 8 έχει χαρακτηρισθεί με αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, διατηρητέο. Για τον λόγο αυτό, κάθε παρέμβαση στο κτίσμα γίνεται με έγκριση και ευθύνη των υπηρεσιών αυτών, απ’ όπου και αναμένεται η οριστική απόφαση.

Γ. Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου δεν ενδιαφέρονται για την τύχη του, παρά τις συνεχείς οχλήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Το ίδιο συμβαίνει και για πολλά άλλα διατηρητέα κτίρια της πόλης μας, ειδικά στην περιοχή του ιστορικού της κέντρου. Ο Δήμος Ιωαννιτών παρεμβαίνει στις περιπτώσεις ετοιμόρροπων κτιρίων, σύμφωνα με το Νόμο και μόνο για τη σήμανσή τους όπως και την απαγόρευση της διέλευσης πεζών και οχημάτων πλησίον των κτισμάτων αυτών.

Last modified: 20 Αυγούστου, 2021

Comments are closed.