Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

Συνεργασία του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Δήμαρχο Kiryat Ono, Israel Gal

2 Ιουλίου, 2021

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τη διπλωματία πόλεων είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον Δήμαρχο Kiryat Ono, Israel Gal κατά τη διάρκεια του 2ου Public Diplomacy Talks (PD Talks) με θέμα: City Diplomacy: Creating Global Networks που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κωνσταντίνου Βλάση και του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννη Χρυσουλάκη.

Οι δύο πόλεις διαθέτουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά όπως η δυναμική ανάπτυξης αλλά και η εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων.

Πολλοί Εβραίοι Ρωμανιώτικης καταγωγής ζουν στο Ισραήλ και ιδιαίτερα στο Kiryat Ono.

Ο Δήμαρχος κ. Gal αποκάλυψε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων προτάθηκε έντονα από τους πολίτες του Kiryat Ono, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα Ιωάννινα και ερωτεύτηκαν την πόλη.

https://www.greeknewsagenda.gr/topics/politics-polity/7499-highlights-from-pd-talks-2021-%E2%80%9Ccity-diplomacy-creating-global-networks%E2%80%9D?fbclid=IwAR05vGwEDF6X_t3yvCuf5T2I5TRtVTP5b1SJn7mzaXnTMVeoq-lqZJ_GDYw

Last modified: 2 Ιουλίου, 2021

Comments are closed.