Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

Συμμετοχή του Δημάρχου Ιωαννίνων στο 2ο Public Diplomacy Talks

14 Ιουνίου, 2021

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό,  κ. Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, σας προσκαλούν στο 2ο Public Diplomacy Talks (PD Talks), την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 17:00 με θέμα:

City Diplomacy: Creating Global Networks

Στο πρώτο μέρος της διαδικτυακής συζήτησης, ο ιδρυτής του Think Tank Urban Flag και λέκτορας στο Πολυτεχνείο του Παρισίου και το Πανεπιστήμιο Columbia, Dr. Lorenzo Kihlgren Grandi, μαζί με την ερευνήτρια στο University of Southern California κυρία Sohaela Amiri, και τον Αρμόδιο για τις Διεθνείς Συνεργασίες και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ. Αντώνη Καρβούνη, θα αναλύσουν τον διεθνοποιημένο ρόλο των πόλεων με παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για τα πεδία συνεργασίας και τις προσδοκίες από την Διπλωματία Πόλεων ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον Δήμαρχο του Porto, κ. Rui Moreira, καθώς και ανάμεσα στον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Μωυσή Ελισάφ και τον Δήμαρχο Kiryat Ono, κ. Israel Gal.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η ανταποκρίτρια του Politico και διπλωματική συντάκτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κα Νεκταρία Σταμούλη.

Η Διπλωματία των Πόλεων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι πόλεις επιδιώκουν να αναδειχθούν σε δρώντες-κλειδιά στο διεθνές περιβάλλον. Οι τεχνολογικές εξελίξεις ενθαρρύνουν τη δημιουργία ενεργών δικτύων και την εγκαθίδρυση συνεργειών προκειμένου να αντιμετωπιστούν κοινές προκλήσεις και να επιτευχθούν κοινοί στόχοι. Παγκόσμια ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση της πανδημικής κρίσης και άλλα ζητήματα διεθνούς ή τοπικής κλίμακας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την ανάληψη δράσεων και σε τοπικό επίπεδο. Η συζήτηση σχετικά με τον ρόλο των πόλεων σε ένα πολυεπίπεδο διπλωματικό περιβάλλον, με πολλαπλούς δρώντες, καθίσταται περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Το «Public Diplomacy Talks (PD Talks)», αποτελεί το ετήσιο Forum το οποίο εγκαινιάστηκε το 2020 από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, με βασικό αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών αναφορικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της Δημόσιας Διπλωματίας.

 

Γλώσσα εργασίας: Αγγλική

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο events@mfa.gr έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Last modified: 14 Ιουνίου, 2021

Comments are closed.