Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

Επανεκκίνηση για τον συνεδριακό τουρισμό

25 Μαΐου, 2021

Μετά από πολλούς μήνες κατά τους οποίους ο κλάδος των συνεδρίων και των επαγγελματικών εκδηλώσεων, που εντάσσεται στον τουρισμό MICE (Meetings, Incentives, Conferences/Conventions, Exhibitions/Events) μπήκε στον «πάγο» λόγω πανδημίας, ήρθε η ώρα για επανεκκίνηση.

Το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων επιτρέπει και τη διεξαγωγή συνεδρίων σε υβριδική μορφή (φυσική παρουσία και διαδικτυακή μετάδοση) ανοίγοντας το δρόμο για τη φιλοξενία σημαντικών επιστημονικών διοργανώσεων και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συμμετείχε ως συντονιστής και ως ομιλητής στο 47ο Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών (ΙΕΑ).

Για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού σε έναν προορισμό η πρόσβαση παίζει κομβικό ρόλο.

Τα Ιωάννινα διαθέτουν επίσης πολύ αξιόλογες υποδομές, πολλά αξιοθέατα, μνημεία μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας και ανεπανάληπτη φυσική ομορφιά.

Η πόλη μας αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό που βρισκόταν σε πορεία εκτόξευσης πριν την έναρξη της πανδημίας και εκτιμάται ότι σταδιακά όχι μόνο θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα αλλά θα γίνει ακόμη πιο δημοφιλής.

Την ίδια ώρα, το διάστημα της πανδημίας, δεν έμεινε αναξιοποίητο, καθώς η Δημοτική Αρχή έθεσε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης.

Πλέον, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, τα Ιωάννινα μπορούν να φιλοξενήσουν πανελλαδικής και διεθνούς εμβέλειας συνέδρια και εκδηλώσεις, επιμηκύνοντας με αυτόν τον τρόπο την τουριστική περίοδο.

Last modified: 25 Μαΐου, 2021

Comments are closed.