Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

Ομιλία Μ. Ελισάφ στην 15η εκδήλωση στη μνήμη του Δαυίδ Τιάνο

2 Μαρτίου, 2021

Στη Ρωμανιώτικη Κοινότητα των Ιωαννίνων ήταν αφιερωμένη η φετινή (15η) εκδήλωση στη μνήμη του Δαυίδ Τιάνο (David Tiano), υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου από το 1920, που συνελήφθη και εκτελέστηκε από τις ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 1942.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και το Γενικό Προξενείο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 25 Φεβρουαρίου 2021.

Ομιλητές ήταν η αρχαιολόγος, Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδος Ζανέτ Μπαττίνου που γεννήθηκε στα Ιωάννινα, ο διεθνώς διακεκριμένος ομογενής Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής και ιδρυτικό μέλος των Αμερικανών Φίλων του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας με γιαννιώτικη καταγωγή, Μίμης Κοέν και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

O Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Ρος Πάιατ, αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της μνήμης, αλλά και στις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), πρωτοβουλία την οποία στηρίζουν σθεναρά οι Η.Π.Α..

Last modified: 2 Μαρτίου, 2021

Comments are closed.