Δήμαρχος Ιωαννίνων - Μωυσής Ελισάφ

Χαιρετισμός του Δημάρχου σε διαδικτυακή έκθεση φωτογραφίας

Φεβρουάριος 3, 2021

«Romaniote Memories, a Jewish Journey From Ioannina, Greece, to Manhattan: Photos by Vincent Giordano» είναι ο τίτλος της έκθεσης του διάσημου φωτογράφου Vincent Giordano που εγκαινιάστηκε διαδικτυακά στη Νέα Υόρκη.

Η έκθεση εξετάζει μια από τις παλαιότερες εβραϊκές κοινότητες, με έντονη παρουσία στη Νέα Υόρκη, εκείνη των Γιαννιωτών Ρωμανιωτών Εβραίων. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Παρουσιάζονται φωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου στη Νέα Υόρκη Vincent Giordano, ο οποίος κατέγραψε φωτογραφικά την ιστορία των Ρωμανιωτών Εβραίων.

Η νέα εικονική έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 100 φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε δέκα θεματικές ενότητες, όπως η τέχνη και η αρχιτεκτονική της συναγωγής, θρησκευτικές τελετές και γιορτές. Στην έκθεση περιλαμβάνονται επίσης φωτογραφίες από τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Ιωάννινα, το 2006.
Ο διάσημος φωτογράφος Vincent Giordano, γεννημένος στο Μπρούκλιν επισκέφτηκε κατά το παρελθόν και τη συναγωγή Kehila Kedosha Janina στην κάτω ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1906 από Εβραίους μετανάστες από την πόλη των Ιωαννίνων.

Last modified: Φεβρουάριος 24, 2021

Comments are closed.