Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου
2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Η παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα
 

 

Η παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Σε μία εκδήλωση όπου έδωσαν το παρόν εκατοντάδες μέλη και φίλοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» έγινε το βράδυ της Κυριακής η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η δημοτική ομάδα της Δημοτικής Αρχής που προέκυψε από την συνεργασία παρατάξεων και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.
Έτσι πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για το νέο χρόνο δόθηκε η δυνατότητα για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση των προβλημάτων της πόλης.
Ο Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα- Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ στον χαιρετισμό του σημείωσε πως το διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.
Η Δημοτική Αρχή, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, έπρεπε να κλείσει μεγάλα θέματα, όπως ήταν τα ανταποδοτικά τέλη, το πρόγραμμα έργων και ο προϋπολογισμός, ενώ παράλληλα έπρεπε να κατατεθούν μελέτες για έργα στο ΕΣΠΑ που είχαν συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Read more Η παράταξη Γιάννενα Νέα Εποχή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα
0
10 Οκτωβρίου
2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Για το πλύσιμο των κάδων
 

 

Για το πλύσιμο των κάδων

 

Με αφορμή σχόλια στον τοπικό τύπο αλλά και ερωτήματα συμπολιτών σχετικά με το πλύσιμο των κάδων, ο Δήμος Ιωαννιτών σημειώνει ότι πρόκειται όντως για ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα.

Η κατάσταση στους κάδους αλλά και πέριξ αυτών είναι αποτέλεσμα πολύμηνης απραξίας και απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Αυτός εξάλλου ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίες σε ιδιώτες, πρόταση που ως γνωστόν απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι το ένα και μοναδικό ειδικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος για πλύσιμο κάδων βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Read more Για το πλύσιμο των κάδων
0
07 Οκτωβρίου
2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων
 

 

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο είχε σήμερα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Η συνάντηση που έγινε σε θερμό κλίμα έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν όλα τα θέματα της πόλης.

Ο Δήμαρχος εξήρε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη τονίζοντας ότι η εκκλησία συνέβαλε σημαντικά για να ανακουφιστούν συμπολίτες μας από τις επιπτώσεις της πολυετούς οικονομικής κρίσης.

Read more Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων
0
06 Οκτωβρίου
2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Μνημόσυνο Λυγκιάδες 2019
 

 

Μνημόσυνο Λυγκιάδες 2019

Την μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στους μαρτυρικούς Λιγκιάδες τίμησε ο Δήμος Ιωαννιτών με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.

Στο χώρο του μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις μνήμης παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνος Μπαγινέτας που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς και Μερόπη Τζούφη, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, κομμάτων, αστυνομίας, στρατού και πυροσβεστικής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι.

Read more Μνημόσυνο Λυγκιάδες 2019
0
04 Οκτωβρίου
2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Σύσκεψη με την Δημοτική Αστυνομία
 


Σύσκεψη με την Δημοτική Αστυνομία

 

 

Σύσκεψη με την διεύθυνση και τους εργαζόμενους της Δημοτικής Αστυνομίας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Σκοπός ήταν η ανταλλαγή απόψεων για μείζονα ζητήματα της πόλης καθώς και ο καθορισμός των προτεραιοτήτων για το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ώστε να μην υπάρχει καμία υποψία διάκρισης ή μεροληψίας.

Read more Σύσκεψη με την Δημοτική Αστυνομία
0