Ο Βαγγέλης Σιαφάκας γράφει για τον Μωυσή Ελισάφ

Ο γνωστός και έγκριτος δημοσιογράφος Βαγγέλης Σιαφάκας, που έχει γνώση και άποψη για τα τεκταινόμενα στα Γιάννενα αφιερώνει ένα εξαιρετικό σχόλιο στον Μωυσή Ελισάφ και την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του δημάρχου.

Αναδημοσιεύουμε:

Για τον Μωυσή Ελισάφ (που διεκδικεί την δημαρχία στην πόλη μου τα Γιάννενα) πάντα είχα μια απορία που υπέκρυπτε και λίγη... ζήλεια :πως καταφέρνει να κάνει με ιδιαίτερη επιτυχία τόσα πολλά πράγματα;

-ως ιατρός και καθηγητής με διεθνή αναγνώριση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου υπηρετεί επί δεκαετίες την επιστήμη και τους πάσχοντες συνανθρώπους μας με γνώση, αφοσίωση και ανιδιοτέλεια

-ως πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, η οποία συνδέεται με δισχιλιετείς ισχυρούς δεσμούς με την ιστορία της πόλης μας, μέχρι τον τραγικό αφανισμό της από τους ναζί

-στον Όμιλο Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων, έναν θεσμό διαλόγου και προβληματισμού, δημιούργημα της κοινωνίας των πολιτών, που εμπλούτισε τη δημόσια συζήτηση στην πόλη μας.

Μόνο μια πολυσχιδής προσωπικότητα ,ένας παθιασμένος, αφοσιωμένος, και πολύ καλά συγκροτημένος άνθρωπος θα μπορούσε να το καταφέρει.

Περισσότερο όμως εκτιμώ, αγαπώ και νοσταλγώ αυτό που μάθαμε και κουβαλάμε από παιδιά: το ανεκτίμητο φορτίο της ανανεωτικής αριστεράς. Υψηλό πολιτικό ήθος, προσήλωση στα ιδανικά της δημοκρατίας, ανεκτικότητα στο διαφορετικό, ακλόνητη πίστη στην ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης των θρησκειών και των πολιτισμών.

Γι αυτό ο Μωυσής Ελισάφ εκφράζει, με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια, το αφανάτιστο, ενωτικό και υπερκομματικό πνεύμα, που τόσο έχουν ανάγκη τα Γιάννενα, μακριά και πέρα από άγονες και ιστορικά ξεπερασμένες κομματικές αντιπαραθέσεις.

Leave your comments

Post comment as a guest

0

Comments

  • No comments found