Οι προτάσεις μας για το Νησί

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» και η αρμόδια επιτροπή ολοκλήρωσαν την επεξεργασία των προτάσεων για το Νησί.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Νησιού τα σχετικά με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, την ιστορία του, αλλά και τις παραγωγικές του δυνατότητες, το καθιστούν ένα κεντρικό σημείο αναφοράς για την πόλη των Ιωαννίνων, καθώς αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό της πόλης. Αντίστοιχα διαμορφώνουν και ένα πλαίσιο απαιτήσεων ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων του, όσο και η στοχευμένη και ελεγχόμενη ανάπτυξή του, πάντα με τη γόνιμη συνεργασία και τη συναίνεση των ατόμων που διαμένουνκαι δραστηριοποιούνται στο νησί.

Read more Οι προτάσεις μας για το Νησί

Συνάντηση με τις Αθλητικές Ενώσεις και τα Αθλητικά Σωματεία Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και Χειροσφαίρισης

Η παράταξη «Γιάννενα Nέα Eποχή», μέσω των θεματικών επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί, έχει ξεκινήσει μία σειρά από συναντήσεις με φορείς θέλοντας να μελετήσει σε βάθος τους προβληματισμούς των διαφόρων κοινωνικών ομάδων και των συλλογικών πρωτοβουλιών που εκπροσωπούνται από αυτές.

Read moreΣυνάντηση με τις Αθλητικές Ενώσεις και τα Αθλητικά Σωματεία Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης και...

Η θέση μας για την κεντρική πλατεία

Η παράταξή μας, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στις καθημερινές επαφές της με τους πολίτες, γίνεται αποδέκτης πλήθους δυσμενών σχολίων για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.
Από τις μακέτες και τα στοιχεία που έχει δημοσιοποιήσει η Δημοτική Αρχή γίνεται σαφές ότι το κέντρο της πόλης αλλάζει ριζικά. Η εικόνα αυτή και μετά την απαράδεκτη αλλαγή που επήλθε με την κατασκευή του υπόγειου παρκινγκ είναι προφανές ότι δεν ικανοποιεί τους συμπολίτες μας.

Read more Η θέση μας για την κεντρική πλατεία

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Με αφορμή τη γνωστή διατύπωση του Μάνου Χατζιδάκι «Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός.»
Ο πολιτισμός είναι ένα αγαθό που πρέπει να διανέμεται με την ίδια αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως και κάθε άλλο αγαθό.
Στα άτομα που διανέμεται πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και ο μέσος όρος, όχι με την έννοια της έκπτωσης αλλά με εκείνη της επί-κοινωνίας.

Read more ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ